Prezenta companiilor pe Facebook a devenit obligatorie

/-15

Cu mai bine de 1 miliard de utilizatori, dintre care 900 de milioane activi lunar (cf. eBizMBA), Facebook este de departe cea mai populara retea sociala din lume si, inclusiv, cea mai populara retea sociala din Romania.

Fiind o retea atat de extinsa, este normal ca si firmele sa incerce sa profite de pe urma acestei imense baze de utilizatori. In prezent mai mult de 40% dintre companiile B2B fac rost de clienti de pe Facebook, iar procentul ajunge la peste 60% in cazul companiilor B2C. Daca luam in calcul si numarul de persoane care ajung doar sa te cunoasca prin intermediul retelei sociale, procentul de companii ajunge sa depinda doar de cat de eficienta este administrarea contului de Facebook.

Sa administrezi o pagina de companie pe Facebook (astfel incat aceasta sa-si atinga scopurile de marketing) poate fi destul de dificil, mai ales avand in vedere ca cei de la Facebook adauga, scot si modifica in permanenta optiunile si setarile paginilor. Tocmai din acest motiv ne-am propus sa va oferim o serie de ghiduri care sa va ajute "sa porniti cu dreptul".

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

Cum poate profita si firma ta de Facebook?

Daca iti propui sa folosesti Facebook-ul ca pe un instrument de afaceri, gasesti mai jos principalele beneficii pe care prezenta pe aceasta retea sociala ar trebui sa ti le ofere:

  • sa fii gasit, prin intermediul paginii de Facebook, de cei care cauta pe Google produse si servicii ca ale tale
  • sa iti creezi o comunitate si sa mentii o legatura stransa cu persoanele interesate de domeniul tau de activitate
  • sa iti promovezi ofertele in randul utilizatorilor Facebook pentru a genera vanzari.

Clientilor le place sa fie ei cei care detin controlul, nu oamenii de marketing sau de vanzari. Clientii sunt cei care aleg cand sa interactioneze cu tine, pe ce cale si in ce conditii. Facebook este una dintre retelele care de ofera clientilor aceasta libertate - ei pot naviga in functie de propriile lor interese. Fiind prezent pe Facebook, recastigi putin din acest control, dandu-le potentialilor clientii sansa sa te descopere.

Atragerea de clienti prin intermediul retelelor sociale, este un prim pas esential pe drumul transformatii oamenilor din straini in clientii tai si totodata un instrument la indemana oricarui client multumit de a te recomanda mai departe.

Acum ca stii de ce prezenta pe Facebook este, in zilele noastre, obligatorie pentru orice companie, te asteptam sa revii pe blog-ul nostru pentru a afla mai multe despre cum sa te bucuri de toate beneficiile pe care o prezenta puternica pe Facebook ti le poate oferi.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Adrian Viziteu

Author: Adrian Viziteu (Project Manager)

"Calitatea nu este niciodata intamplatoare". Consider ca pentru un proiect sunt importante 3 obiective principale: sa fie de folos utilizatorului final, sa reproduca la nivel de operare fluxul de lucru si sa micsoreze durata de timp necesara realizarii oricarei activitati. Structura, uzabilitatea, accesul rapid la informatie si experienta utilizatorului sunt de asemenea considerente care asigura succesul pe intreaga durata de viata a proiectului.

Email adrian.viziteu@porticoglobal.com

Telefon (+40) 745-601.516

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...