Info web design - Notiuni esentiale

/-15

Web design-ul, ca orice alt domeniu are o serie de termeni specifici folositi in mod curent de dezvoltatori, dar adesea neintelesi de cei care nu activeaza in acest domeniu. Pentru a inlesni comunicarea si intelegerea valorii unui website, iti prezentam mai jos cateva notiuni de web design esentiale.

Ce este designul responsive?

Design-ul responsive se refera la capacitatea unui site de a-si adapta continutul la ecrane de diferite dimensiuni, de la telefone de tip smartphone pana la ecrane full HD. Un site optimizat pentru telefone nu isi va obliga vizitatorii sa dea zoom in si zoom out continuu pentru a gasi informatia in pagina, ci va introduce apeluri la actiune specifice, pentru ca vizitatorul ca aiba acces cat mai rapid la continut si mai ales la numarul de telefon pentru prestatorii de servicii, respectiv la butonul de comanda pentru magazine online.

Nu uita ca fiecare persoana care incearca sa acceseze site-ul de pe un dispozitiv mobil si nu poate duce la bun sfarsit actiunea dorita este un potential client pierdut. Site-ul creaza valoare atunci cand e accesibil si de pe telefoane si tablete.

Ce este rata de conversie?

Rata de conversie reprezinta procentul de persoane din numarul total de vizitatori ai unui site care ajung sa comande unul dintre serviciile sau produsele prezentate in website.

Prin adaugarea de pagini speciale, destinate retentiei si fidelizarii vizitatorilor, site-ul creaza o legatura personala cu acestia si ofera posibilitatea transformarii vizitatorilor in clienti.

Ce este SEO?

Prin SEO (search engine optimization) intelegem o serie de optimizari efectuate unui site in scopul afisarii acestuia pe o pozitie cat mai ridicata in rezultatele Google la cautarea anumitor cuvinte cheie specifice domeniului de activitate.

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

Oamenii cauta in fiecare zi pe Google produse si servicii ca cele pe care le oferi. O realizare corecta a site-ului este esentiala pentru ca acesta sa fie gasit acolo unde oamenii cauta, in prima pagina din Google.

Ce este analiza datelor?

Analiza datelor despre vizitatori presupune in prima faza colectarea acestora, prin intermediul unor instrumente specifice adaugate in codul de programare al site-ului, apoi interpretarea datelor colectate in vederea intelegerii si previzionarii comportamentului vizitatorilor in site, pentru a reusi in final influentarea comportamentului acestora prin apeluri la actiune pozitionate strategic si alte metode de conversie.

Atunci cand iti cunosti vizitatorii, le poti analiza comportamentul in site si poti adapta continutul in functie de interesele si preferintele acestora. In final, totul se raporteaza la cifre, pe care cand inveti sa le interpretezi, castigi.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Dana Viziteu

Author: Dana Viziteu (Specialist Dezvoltare Proiecte Web)

Dana este sigura pe sine, ambitioasa, optimista si foarte motivata sa-si atinga obiectivele personale si profesionale. Este pasionata de tehnologie si cu fiecare ocazie incearca sa realizeze lucruri si proiecte care aduc noutate si bucurie tuturor.

Email porticoglobal@gmail.com

Telefon (+40) 720-428.990

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...