Facebook pentru companii - cele mai bune practici

/-15

Am discutat in articolele anterioare despre importanta prezentei pe Facebook si despre cum sa creezi o pagina Facebook pentru compania ta. In continuare poti citi despre cele mai bune practici pentru a deveni cat mai vizibil pe Facebook, a atrage cat mai multi fani si a-i transforma pe acestia in clientii tai.

1. Creaza continut captivant

Posteaza continut variat, de la fotografii, la update-uri de status, la videoclipuri, evenimente si sondaje de opinie. Pune intrebari si determina-i pe vizitatori sa raspunda prin intermediul comentariilor. Acst lucru nu numai ca ca capta atentia fanilor tai actuali, dar iti va face postarea vizibila pe peretele de noutati al prietenilor fanilor tai, care poate pana acum nici nu au auzit de compania ta.

2. Interactioneaza cu fanii

Dupa ce continutul tau incepe sa ii atraga pe fani in pagina ta (generand Like-uri si comentaii), raspunde la intrebarile, sugestiile si chiar la criticile lor. Unui client care lasa un comentariu negativ trebuie sa i se raspunda in cel mai scurt timp, pentru a reduce la maxim efectul pe care acel comentariu l-ar putea avea asupra opiniei publice. Nu uita ca paginile Facebook sunt publice si oricine poate posta orice. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa raspunzi la comentariile negatie intr-un mod politicos, pentru a-ti construi o imagine pozitiva.

Concentreaza-te pe a-ti tine aproape fanii si pe a obtine informatii despre comunitatea ta. Pune intrebari, posteaza sfaturi si articole pe care audienta ta sa-si doreasca sa le citeasca si sa le dea mai departe - like & share.

Atunci cand posturile tale sunt axate pe nevoile audientei tale si nu pe vanzarea si promovarea serviciilor si produselor tale, relatia cu fanii va fi una mai profunda si de durata mai lunga.

3. Incearca grupurile Facebook

Grupurile pe Facebook sunt diferite de paginile de companii. Uneori, este cazul ca o companie sa-si creeze si un grup. Principala diferenta intre o pagina si un grup este ca paginile reprezinta un brand, in timp ce un grup repreinta un loc in care o comunitate de oameni poate discuta despre interesele comune. Grupul Facebook poate fi privit ca un chat room. In grup, oamenii pot publica tot felul de postari, exact ca pe peretele personal.

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

4. Nu-ti lauda exagerat produsele

Nimanui nu-i place sa fie in permanenta agasat cu oferte. In acelasi timp, asigura-te ca-ti scoti din timp in timp in evidenta produsele si serviciile proprii. Foloseste regula 80-20 pentru a stabili raportul intre postarile de creare a unei legaturi cu publicul si postarile de promovare.

5. Marcheaza momentele importante

Paginile Facebook suporta "Milestones", care iti permit sa atragi atentia asupra momentelor importante din istoria companiei tale. Foloseste-le pentru a marca atingerea unui anumit numar de fani, castigarea de premii, lansarea unui produs si alte evenimente majore. Pentru a crea un moment important, mergi deasupra timeline-ului copmaniei si selecteaza Evenimente, Etapa+ > Etapa. Ti se vor cere mai multe informatii precum: numele, locatia, data, descrierea si o fotografie.

6. Foloseste meniul Activitate

Meniul Activitate este instrumentul integrat de analiza al Facebook, care iti permite sa masori si analizezi prezenta companiei tale pe Facebook. Instrumentul furnizeaza administratorilor date despre vizitele si interesul fanilor pentru compania ta, lucru care te va ajuta sa intelegi la cel tipuri de continut reactioneaza cel mai bine audienta ta.

7. Etichteaza alti utilizatori si pagini de companii

Mai nou Facebook iti permite sa etichetezi si companii, nu doar persoane. Fa-ti pagina mai interactiva, determinandu-i pe ceilalti sa raspunda la postarile in care au fost etichetati si, in acelasi timp, permite-le si tu altor utilizatori sa te eticheteze in timeline-urile lor. Activand aceasta optione, atunci cand cineva iti va eticheta compania, postarea va aparea si in timeline-ul tau.

8. Experienteaza listele de interesele

Listele iti permit sa organizezi postarile altor pagini sau persoane publice in functie de interese, pentru a fi mereu la curent cu update-urile lor.

Utilizatorii pot de asemenea sa urmareasca listele create de alte persoane, ba chiar Facebook iti sugereaza liste populare si usureaza accesul utilizatorilor la listele prietenilor lor.

Poti folosi listele pentru a crea liste foarte bune pentru industria ta; sa promovezi un buton "Adauga la lista de interese" pentru pagina de companie; sa publici noutati din industria ta pentru ca acestea sa apara in listele celor care ti-au adaugat pagina de companie; pentru a-ti crea o prezenta puternica pe Facebook.

9. Lanseaza concursuri

Concursurile pot fi o metoda foarte buna pentru a creste interesul fanilor pentru produsele tale, dar si pentru a atrage mai multi fani. Asigura-te insa ca respecti termenii si conditiile retelei de socializare. Vom reveni pe viitor cu articole pe acest subiect.

10. Foloseste Hashtag-uri

Hashtag-urile sunt o metoda foarte buna de a unifica promotiile din mai multe canale, de a creste vizibilitatea continutului si de a centraliza interesul pentru un anumit continut, promotie, eveniment etc.

Acum ca ai terminat de citit acest ghid, nu te opti aici! Acesta este doar inceputul oportunitatilor pe care ti le ofera Facebook. Acum este timpul sa testezi ideile pe care ti le-am oferit si sa le dezvolti folosindu-ti creativitatea.

Acesta este doar un articol pentru incepatori. Ramai aproape pentru mai multe detalii.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Adrian Viziteu

Author: Adrian Viziteu (Project Manager)

"Calitatea nu este niciodata intamplatoare". Consider ca pentru un proiect sunt importante 3 obiective principale: sa fie de folos utilizatorului final, sa reproduca la nivel de operare fluxul de lucru si sa micsoreze durata de timp necesara realizarii oricarei activitati. Structura, uzabilitatea, accesul rapid la informatie si experienta utilizatorului sunt de asemenea considerente care asigura succesul pe intreaga durata de viata a proiectului.

Email adrian.viziteu@porticoglobal.com

Telefon (+40) 745-601.516

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...