Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

/-15

Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci mai degraba la modificarile functionale care pot face site-ul sa functioneze mai bine si sa atinga mai usor scopurile de marketing.

Gasesti mai jos cateva motive pentru care redesign-ul site-ului tau poate fi recomandat.

1. Nu obtii rezultatele pe care ti le doresti

Site-ul tau este deja superb si functioneaza exact asa cum iti doresti? Felicitari! Dar nu uita ca scopul unui site de companie este sa creasca numarul de clienti. Daca acest lucru nu se intampla, este timpul sa-l refaci. Analiza ratelor de conversie (vizitarori - persoane interesate, persoane interesate - clienti) iti poate oferi o idee destul de clara despre schimbarile pe care trebuie sa le faci in site. Iata cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui:

- ai butoame de actiune functionale pentru transformarea vizitatorilor in persoane interesate si clienti?
- paginile tale de oferta au fost create doar ca sa arate bine sau chiar ii instiga pe vizitatori sa treaca la actiune?
- are site-ul tau prea mult text, dau formulari prea formale?

2. Scopul site-ului tau s-a schimbat

Strategiile de marketing sunt de obicei flexibile si in continua schimbare. Bineinteles ca nu este cazul sa-ti refaci site-ul de fiecare data cand stabilesti scopuri noi, insa este recomandat ca din timp in timp sa verifici daca site-ul tau se mai incadreaza in planul general de dezvoltare.

3. Site-ul nu este functional

Poate parea evident, dar sunt sigur ca ai dat cel putin o data peste un site care sa nu functioneze asa cum trebuie. Poate site-ul tau nu este la acel nivel, dar este posibil sa nu fie totusi atat de prietenos pe cat ar trebui.

Intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui sunt:

- vizitatorul poate gasi cu usurinta informatiile esentiale din site, cum ar fi datele de contact sau adresa magazilului?
- este meniul site-ului destul de usor de navigat?
- exista continut ascuns?
- sunt ofertele tale si prezentarile de servicii si produse actuale?

4. Site-ul nu se adapteaza tabletelor si telefoanelor mobile

Mai mult de 17% din traficul web la nivel global vine de pe dispozitive mobile. Bineinteles ca cifra depinde foarte mult in functie de domeniu, public tinta si alte criterii, tocmai de aceea iti recomand sa verifici chiar acum procentul de vizitatori care intra pe site-ul tau de pe mobil si tableta. Vei observa ca, daca site-ul tau nu este inca responsive, pierzi clienti cu fiecare accesare de pe mobil, pentru ca site-ul este mult mai greu de operat.

5. Competitorii tai si-au schimbat site-urile

In mod normal, faptul ca un competitor si-a schimbat site-ul nu este un motiv sa ti-l schimbi si tu. Dar, daca rand pe rand acesti isi imbunatatesc site-urile, cu timpul te vor intrece in motoarele de cautare, iar site-ul tau va deveni din ce in ce mai greu de gasit.

Daca citind cele 5 motive de mai sus te-ai identificat cu cel putin 1, atunci probabil ca este timpul sa te gandesti la redesign. Nu uita ca principalul scop al site-ului tau este sa-ti ajute afacerea. Si daca nu o face, atunci are nevoie de o schimbare.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Dana Viziteu

Author: Dana Viziteu (Specialist Dezvoltare Proiecte Web)

Dana este sigura pe sine, ambitioasa, optimista si foarte motivata sa-si atinga obiectivele personale si profesionale. Este pasionata de tehnologie si cu fiecare ocazie incearca sa realizeze lucruri si proiecte care aduc noutate si bucurie tuturor.

Email porticoglobal@gmail.com

Telefon (+40) 720-428.990

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...