Analiza website IV - Date pe care ar trebui sa le verifici la sfarsitul ciclului de vanzare

/-15

In primele trei articole ale acestei serii am vorbit despre datele care ar trebui analizate zilnic, saptamanal si lunar. In aceasta ultima parte, vom expune datele pe care trebuie sa le verifici la fiecare sfarsit de ciclu de vanzare.

Rata de conservie a persoanelor interesate in clienti

Rata de conservie a persoanelor interesate in clienti reprezinta numarul de clienti carora le-ai vandut deja ceva impartit la numarul de persoane interesate generate de site-ul tau. Aceasta rata este deosebit de importanta pentru ca te va ajuta sa evealuezi performanta echipei tale de vanzari pornind de la rezultatele pe care le-a obtinut, avand un numar de persoane interesate dat.

Daca ti-ai atins obiecuvul in ceea ce priveste numarul de persoane interesate generate de website in ultima este grozav, insa acum trevuie sa vezi daca ai abtinut o rata persoane interesate - clienti proportionala. Intotdeauna trebuie sa te uiti atat la cantitatea, cat si la calitatea achizitiilor tale. Adesea, oamenii se bucura pentru ca le-a crescut numarul de persoane interesate, pentru ca abia mai tarziu sa-si dea seama ca nu au targhetat bine audienta, atunci cand realizeaza ca rata de conversie persoane interesate - cumparatori este foarte mica, din cauza procesului de vanzare. Nu uita ca motivul pentru care aduni datele persoanelor interesate este sa-ti ajuti echipa de vanzare, iar o lista de persoane netarghetate corespunzator nu va face decat sa consume inutil timpul echipei tale de vanzari.

Sa presupunem ca in ultimul ciclu de vanzare site-ul tau a generat date de contact pentru 1000 de persoane, dar numai 10 dintre acestea au si cumparat ceva de la tine. Ai o conversie de doar 1%. Prin urmare, pentru a creste numarul de vanzari este recomandat sa lucrezi mai mult la partea de vanzare, pentru ca multiplicarea numarului de persoane interesate poate fi un efort inutil atat pentru cel care scrie continut in site, cat si pentru cel care vinde. De multe ori, o solutie este o mai buna targhetare a pesoanelor interesate, care, desi va reduce numarul de persoane interesate, va usura munca echipei de vanzari, generand mai multi clienti.

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

Veniturile generate prin activitati de marketing

Ai verificat destul de des numarul de vizite si de persoane interesate generate de fiecare canal in parte, dar acum este timpul sa verifici si cat de mult influenteaza fiecare canal in parte veniturile tale - retelele sociale, cautarile organice sau platite, marketing-ul prin email.

La sfarsitul ciclului de vanzare analizeaza cat de eficiente au fost eforturile tale. Aceasta analiza te va ajuta sa elaborezi strategia pentru urmatorul ciclu de vanzare. Daca vei observa ca email-urile genereaza mult mai putin venit decat cautarea organica, este recomandat ca pe viitor sa-ti concentrezi eforturile mai mult in aceasta directie. Vei putea determina canalele in care sa investesti mai mult timp si mai multe resurse.

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa-l recomanzi si colegilor tai. De asemenea, pe pagina noastra de Facebook, poti sa-ti spui parerea despre acest subiect si sa ne spui care sunt datele pe care tu le analizezi in mod frecvent si care analiza consideri ca are cea mai mare importata.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Dana Viziteu

Author: Dana Viziteu (Specialist Dezvoltare Proiecte Web)

Dana este sigura pe sine, ambitioasa, optimista si foarte motivata sa-si atinga obiectivele personale si profesionale. Este pasionata de tehnologie si cu fiecare ocazie incearca sa realizeze lucruri si proiecte care aduc noutate si bucurie tuturor.

Email porticoglobal@gmail.com

Telefon (+40) 720-428.990

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...