Analiza website III - Date pe care ar trebui sa le verifici lunar

/-15

Acesta este partea a III-a dintr-o serie de article despre analiza datelor unui website si despre cat de des ar trebui verificate acestea. Astazi vom vorbi despre datele pe care ar trebui sa le analizezi lunar.

Positionarea in motoarele de cautare ca urmare a unei campanii

O pozitie buna in Google nu se obine peste noapte. Chiar daca scrii un articol foarte bun, bazat pe cuvinte cheie relevante, este posibil sa nu cresti totusi in motoarele de cautare. Acest lucru cere timp.

Sa presupunem ca derulezi o campanie pentru a creste pozitionarea pe un anumit cuvant cheie. Ai scris mai multe articole si ai creat un ebook pentru campania ta. Cand vei vedea diferenta in Google?

Cel mai probabil nu ziua urmatoare si probabil nici saptamana viitoare. Dar pana la sfarsitul lunii va trece suficient timp pentru ca motorul de cautare sa indexeze continutul si sa iti aduca site-ul mai in fata pe respectivul cuvant.

In concluzie, ar trebui sa verifici lunar pozitionarea site-ului pentru cele mai importante cuvinte cheie.

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

Costul abonarii

Costul generarii unei persoane interesate se calculeaza impartind suma de bani pe care ai cheltuit-o pe promovare la numarul de persoane care au devenit interesate. Acest cost te va ajuta sa hotarasti daca o anumita reclama platita isi merita banii sau nu.

Calculeaza acest cost pentru a reusi sa iti mentii cheltuielile la un nivel resonabil si pentru a fi sigur ca folosesti banii in cel mai eficient mod posibil. Lasa totusi campaniile platite sa ruleze o luna intreaga, pentru a avea suficiente date de analizat pentru a putea lua o decizie.

Rata click-urilor din email-uri

La sfarsitul lunii, alanizeaza numarul de click-uri din email-uri. Cati dintre omenii care au deschis email-ul au dat click pe un link sau pe un buton de actiune? Raspunsul la aceasta intrebare te va ajuta sa iti dai seama cat de performante sunt email-urile tale si cum ar trebui sa le adaptezi pe viitor.

Daca trimiti un email si analizezi rata click-urilor, vei avea o informtie, dar nu va fi suficient pentru a lua o decizie in privinta derularii unui program de email marketing. Tocmai de aceea este recomandat sa astepti pana la sfarsitul lunii ca sa poti analiza toate email-urie pe care le-ai trimis pe parcursul acelei luni. Astfel vei putea compara datele si in functie de formatarea email-ului, formulare sau pozitionarea link-urilor.

Poti analiza de asemenea daca email-urile cu cea mai mare rata a click-urilor au elemente comune precum numele celui care le-a trimis, imagini, colori etc.

Analiza social media

De-a lungul lunii, interesul persoanelor de pe retelele sociale pentru compania fluctueaza. Vei avea fani noi, vei pierde poate o parte dintre cei vechi. Nu este un lucru de care sa te preocupi in fiecare zi. Verifica luna aceste informatii, doar pentru a fi la curent. Daca pierzi prea multi fani, poate ar trebui sa te concentrezi mai mult pe retelele sociale in cadrul campaniilor pe care le derulezi.

Ai aflat pana acum care sunt datele pe care trebuie sa le urmaresti zilnic, saptamanal si lunar. Revino pe blogul nostru pentru ultimul articol din aceasta serie, in care vei afla mai multe despre date le care trebuie sa le analizezi la sfarisitul fiecarui ciclu de vanzare.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Dana Viziteu

Author: Dana Viziteu (Specialist Dezvoltare Proiecte Web)

Dana este sigura pe sine, ambitioasa, optimista si foarte motivata sa-si atinga obiectivele personale si profesionale. Este pasionata de tehnologie si cu fiecare ocazie incearca sa realizeze lucruri si proiecte care aduc noutate si bucurie tuturor.

Email porticoglobal@gmail.com

Telefon (+40) 720-428.990

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...