Analiza website II - Date pe care ar trebui sa le verifici saptamanal

/-15

In partea intai a acestul articol (Analiza I - Date pe care ar trebui sa le verifici zilnic) am de ce vizitele si numarul de persoane interesate sunt date esentiale care ar trebui verificate zilnic. Mai departe vei gasi detaliate datele pe care ar trebui sa le analizezi in fiecare saptamana.

Campaniile

Este posibil ca unele campanii sa aiba nevoie de o analiza mai detaliata decat numarul de vizite aduse pe site si numarul de abonari. In acest caz, ar trebui sa-ti aloci saptamanal timp pentu a le analiza.

Sa luam ca exemplu lansarea unui ebook intr-o zi de luni. In aceeasi zi ai trimis un email persoanelor interesate pentru a-l promova. Ai postat de asemenea pe Facebook faptul ca ebook-ul a fost lansat. Insa mai ai planificate si alte activitati de promovare pentru restul saptamanii. Ai cateva articole pregatite pentru blog, cateva site-uri care vor scrie despre lansarea ebook-ului si o reclama platita planificata. Dupa o singura zi nu vei avea toate datele pentru a putea stabili daca lansarea ebook-ului a fost sau nu un succes. Va trebui sa astepti toata saptamana pentru a avea rezultatele tuturor activitatilor de promovare.

In functie de datele pe care le vei colecta saptamanal, iti vei putea ajusta campania. La sfarsitul saptamanii verifica numarul de persoane interesate generate de campanie, verifica rata de conversie si eficienta fiecarui canal de promovare. Apoi repeta acest lucru in fiecare saptamana.

De ce? Pentru a face optimizari pe parcurs. Daca de exemplu derulezi o campanie de o luna pentru a proova un eveniment viitor si dupa o saptamana iti dai seama ca retelele sociale iti aduc mai multa conversie decat reclamele platite, vei putea investi mai mult in social media in saptamanile ramase pana la eveniment.

Backlink-urile

Ca sa creezi continut care sa trezeasca interesul oamenilor si sa construiesti un brand este nevoie de timp. Dar odata ce iti intri in ritm vei observa ca alti oameni vor incepe sa faca referire la articolele tale pe site-urile lor., crescandu-ti numarul de backlink-uri si ajutandu-te sa-ti imbunatatesti pozitionarea pe Google pe anumite cuvinte.

Verificarea zilnica a backlink-urilor poate fi frustranta. Numarul lor nu creste prea usor. Totusi, daca le verifici saptamanal, vei avea de invatat. De exemplu, vei putea sa-ti dai seama ce fel de continut genereaza mai multe link-uri si te vei putea adapta in timp real.

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

Numatul de click-uri pe butoanele de actiune

Site-ul tau ar trebui sa contina butoane de actiune care sa-i trimita pe vizitatori in pagini de comanda sau de colectare a datelor. Ar trebui sa inclusi un astfel de buton in fiecare articol pe care il publici, in pagina principala, in pagina "Despre noi" si in orice alt tip de pagina a site-ului.

Numarul de click-uri pe aceste butoane este relevant mai ales pentru paginile de articole. Daca ai mai multe butoane de actiune pe care ai vrea sa le incluzi in pagina unui articol, poti verifica numaul de click-uri pe care il genereaza fiecare, pentru a decide pe care sa il alegi. Butonul cu mai multe click-uri, cu siguranta va genera un numar mai mare de comenzi sau abonari.

Numarul total de vizite pe blog

Poate ca scrii un articol pe saptamana. Sau poate scrii 5. Indiferent de cate artiole ai publica, ar trebui sa astepti o saptamana inainte de a verifica rezultatele.

De ce? Pentru ca articolele pot castiga notorietate in timp. Email-urile de promovare pot fi citite abia a doua zi, o buna pozitionare in Google nu se produce instantaneu si nici raspandirea pe retelele sociale nu este imediata.

La sfarsitul saptamanii ar trebui sa analizezi atat evolutia intregului blog, cat si pe cea a fiecarui articol in parte. Astfel vei putea observa la cel de subiecte si la ce abordare reactioneaza cel mai bine audienta ta.

In partea a III-a a acestui articol vom detalia datele pe care trebuie sa le analizezi lunar pentru a-ti putea adapta site-ul si in principal continutul la nevoile publicului tau.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Dana Viziteu

Author: Dana Viziteu (Specialist Dezvoltare Proiecte Web)

Dana este sigura pe sine, ambitioasa, optimista si foarte motivata sa-si atinga obiectivele personale si profesionale. Este pasionata de tehnologie si cu fiecare ocazie incearca sa realizeze lucruri si proiecte care aduc noutate si bucurie tuturor.

Email porticoglobal@gmail.com

Telefon (+40) 720-428.990

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...