Analiza website I - Date pe care ar trebui sa le verifici zilnic

/-15

Exista o multime de date despre site-ul tau pe care ar trebui sa le urmaresti. Poti verifica numarul de vizitatori, numarul persoanelor interesate si al clientilor, poti verifica venitul pe care il genereaza sau cat de performante sunt butoanele de actiune din site, poti verifica daca numarul de backlink-uri a crescut.

Desi ai la dispozitie atat de multe date, nu inseamna ca trebuie sa le analizezi zilnic. Pe unele dintre ele nu trebuie sa le analizezi nici macar saptamanal, pentru ca ar fi doar o pierdere de vreme.

Vei afla mai departe ce fel de date ar trebui sa te preocupe in primul rand si cat de des ar trebui ele verificate. Sa incepem cu date de verificat zilnic.

Vizitele

Numarul de vizite reprezinta numarul de intrari in site-ul tau, de pe un domeniu diferit. Analizand vizitele iti vei da seama cat de bine reusete site-ul tau sa atraga vizitatorii (care sunt, sa speram, viitorii tau clienti).

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

Persoanele interesate

Numarul total de persoane interesate (de exemplu abonate la newsletter) iti va da o idee despre cat de relevante sunt vizitele pe site-ul tau. Cand cineva intra pe site, nu este obligat sa completeze un formular, sa se inscrie la newsletter sau sa descarce continut, insa daca decide sa o faca, inseamna ca esti pe drumul cel bun.

Ca si vizitele, numarul persoanelor care decid sa interactionez cu tine este foarte important si ar trebui verificat zilnic, iar variatia acestor date ar trebui in cel mai scurt timp corelata cu schimbarile care au avut loc in site.

Vizite si persoane interesate pe canal

In afara de a sti cate vizite si cate persoane interesate a generat site-ul tau in total, este important de verificat si numarul acestora pe fiecare canal in parte - cautare organica, platita, social media, email marketing etc.

Verificand aceste date zilnic, te asiguri ca nu ai surprize la sfarsitul lunii. Daca de exemplu observi ca un canal genereaza rezultate net superioare unui alt canal, vei putea sa te adaptezi si sa investesti mai mult timp si resurse pentru acel canal in perioada urmatoare, pentru a-ti atinge scopurile. Ar trebui sa te concentrezi pe a mai trimite inca un email sau pe interactiunea cu fanii de pe Facebook? Sau poate blog-ul este cel care aduce cei mai multi oameni in site si atunci ar trebui sa concentrezi pe scrierea de articole relevane, pentru a putea influenta rezultatele in motoarele de cautare.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Dana Viziteu

Author: Dana Viziteu (Specialist Dezvoltare Proiecte Web)

Dana este sigura pe sine, ambitioasa, optimista si foarte motivata sa-si atinga obiectivele personale si profesionale. Este pasionata de tehnologie si cu fiecare ocazie incearca sa realizeze lucruri si proiecte care aduc noutate si bucurie tuturor.

Email porticoglobal@gmail.com

Telefon (+40) 720-428.990

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...