Am lansat SF by StudioWeb - Aplicatia de planificare a site-urilor

/-15

Documentul de specificatii functionale este documentul care descrie modul in care functioneaza site-ul de prezentare, din perspectiva utilizatorului. Documentul de specificatii pentru un site de prezentare este, in cazul nostru, rezultatul aplicatiei SF byStudioWeb, prima aplicatie de acest fel din Romania.

Scopul aplicatiei

Scopul aplicatiei este acela de a usura efortul de planificare depus la fiecare inceput de proiect si obiectivul acesteia este crearea posibitatii de a alege dintr-o mare varietate de optiuni si functionalitati standard si avansate si deci, necesare oricarui proiect de site de prezentare simplu sau complex si de a putea planifica cap-coada site-ul, astfel incat realizarea acestuia sa se produca in mod structurat si pe cat de mult posibil, fara intreruperi.

Din dorinta de a imbunatati etapele de analiza si concept si bineinteles, din nevoia de a usura mai mult si mai mult procesul de definire pentru un site de prezentare, am creat SF byStudioWeb, nu numai pentru noi si clientii nostri, ci pentru toata lumea, pentru toti cei care urmeaza sa solicite dezvoltarea unui site de prezentare, nu numai noua, ci si altor dezvoltatori.

Alaturi de tine din primul moment

Inceperea unui proiect de site fara un document de specificatii functionale este cea mai mare greseala pe care un beneficiar de proiect o poate face si, de asemenea, cel mai mare risc pe care acesta si-l asuma, chiar inainte de a incepe constructia site-ului de prezentare.

La fel de adevarat este si pentru dezvoltator deoarece acesta, pentru beneficiar, neavand la indemana un document de specificatii functionale, are toate sansele sa produca un site de calitate inferioara si neconcordant cu asteptarile beneficiarului, datorita neclaritatilor care apar pe parcursul dezvoltarii.

Drept urmare, dezvoltatorul are toate sansele sa fie complet lipsit de productivitate daca beneficiarul, pentru site-ul sau, nu detine acest document. In plus, beneficiarul are toate sansele sa nu fie multumit de site-ul primit, daca nici lui de la bun inceput nu i-a fost clar ce anume doreste de la dezvoltator si cum anume doreste sa arate si sa functioneze site-ul.

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

"Daca vrei sa obtii raspunsuri relevante, pune intrebari relevante"

Aplicatia functioneaza simplu: odata intrat in sectiunea de generare a specificatiilor pentru un site de prezentare, veti avea la dispozitie un formular usor de completat, pentru ca filozofia care sta la baza aplicatiei este una la fel de simpla: "Daca vrei sa obtii raspunsuri relevante, pune intrebari relevante". Parcurgand formularul, va veti clarifica mai intai aspectele generale precum domeniul de activitate si data la care vreti sa fie finalizat site-ul si veti impune limite clare dezvoltatorului cu care veti lucra, dandu-i acestuia toate datele de care are nevoie pentru a putea face estimari realistice de timp si de pret. Apoi, veti reusi cu usurinta sa structurati toata informatia pe care vrei sa o puneti la dispozitia clientilor dumneavoastra intr-o suita de pagini specifice unui site de prezentare. In ceea ce priveste functionalitatile care vor da viata site-ului, aveti la dispozitite o gama vasta de idei deja testate de noi sau puteti veni cu propria abordare si o puteti explica dezvoltatorului exact asa cum v-o imaginati.

Acceseaza SF byStudioWeb

Mai departe va lasam sa descoperiti singuri aplicatia. Va mai spunem doar ca nu am omis nici adaptabilitatea la telefoanele mobile si tablete, nici compatibilitatea cu diverse browsere si nici analiza traficului si vizitatorilor.

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Adrian Viziteu

Author: Adrian Viziteu (Project Manager)

"Calitatea nu este niciodata intamplatoare". Consider ca pentru un proiect sunt importante 3 obiective principale: sa fie de folos utilizatorului final, sa reproduca la nivel de operare fluxul de lucru si sa micsoreze durata de timp necesara realizarii oricarei activitati. Structura, uzabilitatea, accesul rapid la informatie si experienta utilizatorului sunt de asemenea considerente care asigura succesul pe intreaga durata de viata a proiectului.

Email adrian.viziteu@porticoglobal.com

Telefon (+40) 745-601.516

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...