Alegerea cuvintelor cheie

/-15

Citeste acest articol pentru a invata cum sa construiesti o lista de cuvinte cheie si pentru a putea face o strategia de cuvinte cheie. Daca nu stii exact ce sunt cuvintele cheie si de ce ai nevoie de ele, iti recomand sa incepi cu articolul Importanta cuvintelor cheie

Cum sa compui o lista de cuvinte cheie

Uneori, cand vrei sa vii cu idei de cuvinte cheie, nu stii de unde sa incepi. Strategia de cuvinte cheie va evolua in timp, odata ce vei incepe sa cauti diferite expresii specifice, dar trebuie sa incepi de undeva. Iata cateva idei:

Ce produse si servicii oferi Vino cu lita de produse si servicii pe care le oferi clientilor tai. Incearca sa le exprimi cat mai specific. Daca vinzi pantofi, poti sa faci o lista cu diferite tipuri de pantofi pe care ii comercializezi.

Ce probleme ale potentialilor clienti poti rezolva? Fa o lista de expresii si propozitii care exprima problemele potentialilor tai clienti, asa cum le-ar cauta ei pe Google. Daca vinzi vopsea lavabila pentru pereti, este posibil ca potentialii clienti sa nu caute "vopsea lavabila pentru pereti", ci "cum fac peretii sa reziste la spare".

Cum ti-ai descrie afacerea cuiva care nu a auzit niciodata de compania ta? Este posibil ca unii dintre potentialii clienti sa nu cunoasca inca termenii tehnici din industria in care tu activezi. Ei vor cauta dupa cuvinte uzuale. Nu uita nici faptul ca in functie de regiune, pot exista cuvinte diferite pentru a defini acelasi produs. Daca vinzi jucarii de copii pentru exterior, in functie de regiune, oamenii ar putea cauta "tiribomba", "calusei" sau "carusel".

Care sunt intrebarle frecvente pe care le auzi de la clientii tai? Probabil ca stii ca intrebarile clientilor sunt cele mai bune subiecte pentru articolele de blog. Echipei tale de vanzari i-ar fi foarte usor sa-ti spuna ce fel de intrebari pun de obicei clientii. Dupa ce ai identificat intrebarile, fa o lista de cuvinte cheie bazate pe diferitele exprimari ale clientilor. Persoanele interesate au de obicei intrebari legate de costuri, de caracteristicile speciale ale produselor, de metodele de cumparare sau de suportul primit.

Noi scriem si publicam periodic articole pe teme legate de SEO, marketing online, uzabilitate si cele mai bune practici pentru conceperea de site-uri. Daca acestea sunt domenii care iti trezesc interesul, tot ce trebuie sa faci este sa te abonezi mai jos, pentru a-ti putea trimite articole pe email, de fiecare data cand publicam articole noi.

Criterii pentru selectarea de cuvinte cheie

1. Vrei sa ai cuvinte cheie pe care oamenii chiar sa le caute. Atunci nu ar trebui sa te concentrezi pe cuvintele cheie precum numele companiei sau alte cuvinte pentru care oricum ai avea o pozitionare buna in Google, ci ar trebui mai debreaba sa te gandesti la ceea ce oamenii ar cauta. De asemenea, gandeste-te si la cuvintele pe care le-ar folosi o persoana care nu iti cunoaste produsele si caracteristicile lor tehnice.

2. Asigura-te ca textul site-ului este relevant pentru cuvintele cheie pe care le-ai ales.

3. Concentreaza-ti cuvintele cheie intr-o singura directie. Daca iti descrii afacerea folosind de fiecare data alte cuvinte cheie, cuvintele nu vor fi suficient de consistente. Consistenta limbajului te poate ajuta sa cresti in motoarele de cautare pe cuvintele de care le folosesti in mod frecvent in continutul site-ului.

4. Atunci cand vii stabilesti cuvinte cheie specifice, daca ai o afacere locala, poti incerca sa adaugi orasul sau regiunea in expresia aleasa. De exemplu "magazin de rochii de mireasa Galati".

Tu cum ai procedat atunci cand ti-ai ales cuvintele cheie pentru site-ul tau? Ai si alte criterii?

Daca acest articol v-a fost de ajutor, ne puteti da un like :)

Dana Viziteu

Author: Dana Viziteu (Specialist Dezvoltare Proiecte Web)

Dana este sigura pe sine, ambitioasa, optimista si foarte motivata sa-si atinga obiectivele personale si profesionale. Este pasionata de tehnologie si cu fiecare ocazie incearca sa realizeze lucruri si proiecte care aduc noutate si bucurie tuturor.

Email porticoglobal@gmail.com

Telefon (+40) 720-428.990

  • Cand e timpul sa-ti refaci site-ul?

    Redesign-ul nu se refera neaparat la a schimba complet aspectul unui website, ci...